Decyzja o wprowadzeniu w 2013 roku do oferty THERMOSILESIA pompek skroplin marki BlueDiamond poprzedzona była wnikliwymi testami oferowanych przez brytyjskiego producenta urządzeń przeznaczonych do odprowadzania kondensatu. Odwiedziliśmy siedzibę firmy Anglii, gdzie został nam zaprezentowany proces produkcji pompek. Nasza wizyta u producenta, który działa w oparciu o normy ISO 9001 oraz samodzielnie przeprowadzone próby potwierdziły wysoką jakość urządzeń BlueDiamond.
Podstawową funkcją obiektów HoReCa jest zapewnienie komfortu przebywającym w nich gościom. Jedynie zadowolony z pobytu w hotelu, czy odpowiednio o obsłużony w restauracji klient jest w stanie ponownie skorzystać z oferowanych przez lokal usług. Oprócz zapewnienia odpowiedniego standardu pokoju, czy wartościowego posiłku istotną kwestią jest zapewnienie wysokiej jakości powietrza, najlepiej odpowiednio klimatyzowanego i oczyszczonego. Tylko w ten sposób zaspokojone potrzeby klienta sprawią, że będzie on w pełni zrelaksowany.
Nieodpowiednie serwisowanie urządzeń oraz zaniedbania dotyczące higieny jednostek klimatyzacyjnych mogą powodować wiele chorób oraz złe samopoczucie osób przebywających w klimatyzowanych pomieszczeniach. Dlatego ważne jest regularne i skuteczne przeprowadzanie czynności myjąco-dezynfekujących urządzenia odpowiadającego za chłodzenie, grzanie oraz poprawę jakości powietrza w pomieszczeniu.
Najważniejszymi właściwościami nowoczesnych klimatyzatorów jest zdolność chłodzenia, grzania, a także uzdatniania powietrza. Podejmując decyzję zakupową dotyczącą marki klimatyzatora warto zapoznać się z oferowanymi przez jednostkę rozwiązaniami odpowiadającymi za usunięcie z powietrza kurzu, grzybów, bakterii czy nawet bakterii, wirusów i alergenów.
Piotr Pierzga, właściciel firmy THERMOSILESIA, w wywiadzie udzielonym branżowemu portalowi opowiada o historii firmy oraz planach na najbliższą przyszłość. Piotr Pierzga z branżą HVAC związany jest od ponad 15 lat. Prywatnie swoje zainteresowania skupia wokół motocykli, siatkówki oraz dalekich podróży.